.

Доброго дня! Вітаю колег на своєму блозі! Надіюсь що матеріали блогу зацікавлять вас. Щиро запрошую до співпраці.

Ти визнана давно главою всіх наук –

Потрібна нам ти скрізь, завжди і всюди.

Без математики ми нині, як без рук.

З тобою з казки дійсність творять люди.

понеділок, 19 лютого 2018 р.

Геніальна відповідь вчителя на вічне запитання учнів: "Навіщо потрібно вчити математику?"

Учитель знайшов відповідь на вічне запитання усіх школярів світу

Одного разу викладачеві математики Джереммі Куну поставили запитання, над яким сушив голову кожен з нас: «І де ж мені знадобляться всі ці ваші синуси, косинуси, інтеграли і вся інша алгебра з геометрією»? На відміну від більшості своїх колег Кун не розгубився, а назвав 5 причин, чому математика - це важливо.

Проти таких залізних аргументів заперечити нічого. Залишається лише згадувати математику.


Математика вчить визнавати свої помилки


І не просто визнавати їх, а й рухатися вперед, щоб все-таки здобути довгоочікувану перемогу над нерозв'язним завданням.

Припустимо, Карл і Клара стоять навпроти написаного на шкільній дошці рівняння. Клара впевнена, що рівняння вирішено вірно, а Карл точно знає, що ні. Минає година, за яку ці двоє міняються ролями: Клара вірить, що рівняння помилкове, а Карл тупотить ногами і називає Клару неймовірною дурепою. Фантастична ситуація? А математики зустрічаються з таким мало не кожного дня.

Запитайте будь-якого вчителя, що потрібно робити, якщо питання не вирішується. Відповідь буде дуже простою: «Почніть спочатку і спробуйте піти іншою дорогою. А головне, не переживайте через допущені помилки, адже саме вони в кінцевому рахунку направили вас по правильному сліду».


Підбирати точні і правильні слова


Точність - ввічливість всіх математиків. З цим досить складно посперечатися, адже у кожного терміна і у кожного явища є своє дуже чітке визначення.

Пам'ятаєте, як вчителі змушували нас напам'ять зазубрювати визначення геометричних фігур або, наприклад, умови теореми Піфагора? У школі ми поняття не мали, де ці знання зможуть стати нам у пригоді. Але давайте подумаємо: чи завжди ми вимовляємо слова, ні на секунду не сумніваючись в їхньому значенні? Чи зможете ви, не замислюючись, відповісти, що таке світ, що таке щастя або що таке любов? Чи співпадуть ваші відповіді на ці питання з відповідями ваших рідних і близьких? А головне, чи зумієте ви назвати те, у чого немає точного визначення?


Думати на кілька кроків наперед


Вирішувати задачку - все одно що грати в шахи. Будь-який невірний, необережний крок може привести до катастрофічних наслідків.

Як часто, роблячи домашнє завдання з алгебри, ви заходили в глухий кут лише через те, що замість плюса ставили мінус? Навіть крихітна помилка може порушити всі плани і стати величезною перепоною на шляху до заповітної мрії. А математика вчить нас бути уважними і відповідальними за власні вчинки. Не мало, правда?


Не так як усі, а по-своєму


«Те, що я стверджую зараз, - брехня» - саме так звучить знаменитий «парадокс брехуна», який дуже точно описує те, що відбувається в сучасній науці.

Безліч теорем, правил і аксіом, які раніше вважалися вірними, тепер перестають працювати. А це означає, що не варто сліпо довіряти навіть найбільш авторитетній думці до тих пір, поки ви не розібралися у всьому самі. Вчені називають це «розумним скептицизмом», якому нас так добре вчить математика.


Ніколи не здаватися


Адже якщо ти не вирішиш завдання, його обов'язково вирішить хтось інший. То чому б не стати першим?
За матеріалами: AdMe

1 коментар: