.

Доброго дня! Вітаю колег на своєму блозі! Надіюсь що матеріали блогу зацікавлять вас. Щиро запрошую до співпраці.

Ти визнана давно главою всіх наук –

Потрібна нам ти скрізь, завжди і всюди.

Без математики ми нині, як без рук.

З тобою з казки дійсність творять люди.

суботу, 27 січня 2018 р.

Такого типу задачі використовую, як на звичайних уроках, так і на уроках тематичного оцінювання:



1.     Визначити об’єм води у водонапірній башті. Висота води у башті 7 м, радіус башти – 2м. Чи забезпечить ця кількість води тваринницьку ферму на 1 добу, якщо добова потреба на одну голову 70л? Ферма нараховує 180 голів худоби.

2.     Визначити об’єм мінеральних добрив, що містяться у бункері розкидача мінеральних добрив МВУ-05. Радіус меншої основи бункера 32 см, більшої – 110 см. Висота бункера 120 см. (Учні повинні знати, що бункер має форму зрізаного конуса).

3.     Який об’єм масла потрібно, щоб підняти шток гідроциліндра на висоту 15 см, якщо діаметр поршня 8 см?

4.     Чи вистачить 2 листової сталі для виготовлення металевого бункера, який має форму прямокутного паралелепіпеда? Лінійні розміри бункера: 115см, 60см, 0,45м.

5.     Знайти об’єм ємності з отрутохімікатами для обприскування картоплі механізмом ПОМ-630. Діаметр ємності 52см, довжина ємності 130см, висота рідини 40см.(Учні повинні знати, що ємність має циліндричну форму і розміщена горизонтально).

6.     В бочці міститься дизельне паливо. Висота бочки з паливом 65см, діаметр бочки 60см. Чи вистачить палива у бочці для того, щоб виорати 8га поля? Відомо, що на 1 еталонний гектар умовної оранки витрачається 30л палива.

Немає коментарів:

Дописати коментар